Als we er allemaal voor elkaar zijn…

We zijn ongelooflijk trots op de 12 projecten die dit jaar genomineerd zijn voor de Appeltjes van Oranje. We stellen ze in dit magazine dan ook graag aan je voor.

Stuk voor stuk zorgen zij ervoor dat mensen die geen schouder hebben om op te leunen, die schouder toch vinden. Want het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Maatjes ben je samen. En dat betekent dat alle genomineerden maatjesprojecten zijn die mensen bij elkaar brengen. Het ene maatje krijgt zo een steuntje in de rug, en de ander leert hoe waardevol het is om iets voor een ander te kunnen betekenen.

De genomineerden weten op een heel succesvolle manier mensen aan elkaar te verbinden. Ook mensen die ogenschijnlijk niets met elkaar gemeen hebben, maar elkaar toch weten te vinden. Samen trekken ze op, leren ze van elkaar en groeien ze als mens. Dankzij deze projecten vinden mensen hun plek in de samenleving, en voelen ze dat ze er niet alleen voor staan.

De drie winnaars krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Jaarlijks reikt Koningin Máxima de prijzen uit. Dit jaar zal de prijsuitreiking vanwege de coronacrisis niet op Paleis Noordeinde plaatsvinden. In plaats daarvan reikt de Koningin de prijzen uit tijdens een bijzondere online uitzending.